Sent i December

12.12.2018 kl. 15:36

 

Jag är så fruktansvärt trött nu. Det känns som att jag går runt med konstant gråt i halsen men inget kommer ut. Jag försöker skriva, kandi, inlämningsuppgifter, och ändå få in att skriva sådant jag vill. Men det känns som att mina fingrar bara kan få ut ett visst antal ord per dag och på senare tid har det varit slut på reserverna. Det är slut, totalt slut. Jag är slut. Jag orkar inte mycket just nu annat än det mest nödvändiga och netflix. Det är mörkt också, så otroligt mörkt när jag vaknar, när jag går hem, när jag existerar. Jag går igenom någon slags livskris för tillfället, tror jag. Blir snart ett år äldre och så lite har hänt på det här året, känns det som. Tiden går så snabbt och min kondition har blivit sämre hela tiden, jag hinner inte med. Jag borde orka mera. Den lilla energi jag har kvar tar slut när jag skriver listor på allt jag ska göra, hinna med, få inbakat någonstans. En fin frågar på väg till arkens matsal för ett eftermiddagskex om det är hela världen om det inte lyckas. Om det är så farligt om jag inte lyckas, om tiden inte räcker till. Jag vet inte, vet inte. Är tacksam att hon finns och kramar mig bakifrån där jag sitter på stolen. Att hon droppar sin stress för att ta hand om min, ens för en liten stund. En liten bit tar hon. En stor bit. Jag går hem i svart, svart natt från Prosas julfest, full och glad. Vaknar klockan halv sex och stirrar in i vitt tak, med alkohol som fortfarande pumpar igenom mitt blodsystem. Jag somnar om, vaknar till alarmet. Stiger inte upp direkt och förstår, när solens första strålar sipprar igenom mina tunna ögonlock. att föreläsningen jag skulle gå på har börjat för fem minuter sedan. Svär högt, dricker tre glas vatten efter varandra. Pumpandet har flyttat sig från blodomloppet till hjärnan. Tar en dusch, undviker att titta på min kropp i spegeln. Ser ändå och tycker det syns att jag har ätit mycket chips på sistone. Försöker andas, andas. Klara mig. Och jag går till arken till halv ett och äter lunch, skriver inlämningsuppgift några timmar. Blir inte färdig, resten får bli tills imorgon. Och kandi på fredag. Jag vill ha jullov nu, nu, nu. Vill ha ny energi, nya starter. Vill ha ljus någonstans. 

Om mig

Litteraturvetare to be som är så där lite små-kul och som består av 30% konst/kultur, 25% roliga strumpor och 45% allmän råddighet. Försöker genom denna blogg få självinsikt och någon sorts utlopp för eventuella känslor.

 

Senaste kommentarer